WAT WIJ DOENVZH & IGP Training


SPEUREN
Speuren, ook wel afdeling A genoemd, is een mooi onderdeel. U leert hierbij de hond voorwerpen te vinden die u op het spoor hebt neergelegd. De hond moet hierbij het door u gelegde spoor volgen. De hond heeft bij het uitwerken van het spoor een speurtuig om waaraan een lijn van 10 meter lang is bevestigd.

APPÉL
Appél, ook wel afdeling B genoemd, is het belangrijkste onderdeel bij de africhting van uw hond. In afd. B van het africhtingsprogramma wordt de hond geleerd om correct naast u te volgen, waarbij de hond dit opgewekt moet laten zien. Daarnaast wordt hem de zit- en af-oefening geleerd en moet de hond apporteren. Apporteren gebeurt zowel over de vlakke grond alsmede over de haag en over de schutting.

PAKWERK
Pakwerk, ook wel afdeling C genoemd, is het spectaculairste onderdeel bij de africhting van uw hond. In de opbouw van het pakwerk wordt veel gebruik gemaakt van de buitdrift van de hond. Veel honden, afgericht op buitdrift, brengen de bijtmouw, wanneer ze hem gekregen hebben, terug naar de pakwerker.

CURSUS


GEDRAG & GEHOORZAAMHEID

De cursussen die wij geven naast de VZH en IGP trainingen zijn voor alle hondenrassen: Jonge Honden en EG (Elementaire Gehoorzaamheid) I en II. Tijdens deze cursussen leren “jonge” honden basisoefeningen en wij helpen de geleiders om een goede en stabiele relatie op te bouwen met hun hond.

De cursussen vinden plaats op zaterdagmorgen, bel of mail voor actuele tijden en informatie.>

MAATWERK


Voor individuele begeleiding kunt u bij ons terecht. Meer info kunt u opvragen door ons te contacteren.

WIE WIJ ZIJNHondensportvereniging Rivieren, NVBH kringgroep is een hondensportvereniging, waar zowel de hondensport als saamhorigheid onder de leden hand in hand gaan om de continuiteit van de vereniging te kunnen waarborgen. Wij zijn een (niet-commerciële) vereniging met als doelstelling dat iedereen aan de hondensport kan deelnemen.

Binnen onze vereniging zijn we bezig met het beoefenen van IGP hondensport, waarbij wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke relatie en samenwerking tussen hond en geleider. Wel met een lichte voorkeur voor honden die uiteindelijk een IGP diploma kunnen halen. Om dat te bereiken gebruiken wij hoofdzakelijk een positieve trainingsmethode, met veel vormen van beloning. Deelcertificaten behoort in overleg tot de mogelijkheden van onze kringgroep.

De cursussen die wij geven naast de VZH en IGP trainingen zijn voor alle hondenrassen: Jonge Honden en EG (Elementaire Gehoorzaamheid) I en II.


Wil jij ons steunen?


NIEUWSLike en volg ons op Facebook voor de laastse nieuwtjes en updates!
Klik HIER om naar onze Facebook te gaan!

CONTACTEen keertje langskomen?

Retersbekerweg Klimmen. Gelegen tussen huisnummer 49 en 51.

Tel: +31 6 22441733

Email: info@hsvrivieren.nl

Routeplanner